Voedselveilige lijm

 

Home » Voedselveilige lijm

De regelgeving voor het gebruik van lijmen in de voedingsmiddelenindustrie wordt steeds strenger en dus is het juiste product vinden steeds belangrijker. Gelukkig heeft Lubribond een ruime selectie aan lijmen met verschillende keurmerken voor diverse materialen. 

Een aantal lijmsoorten van Lubribond Benelux vallen onder de categorie voedselveilige lijm. Deze lijmsoorten worden gemaakt van bestanddelen die veilig in de voedselindustrie gebruikt kunnen worden. Inname van deze bestanddelen is niet gevaarlijk voor de gezondheid. De lijmen voldoen aan de FDA of EU10/2011 richtlijnen. Deze lijmen van Lubribond Benelux worden vaak gebruikt voor machines in de voedingsmiddelen industrie.

Structureel lijmen in de voedingsmiddelen

Ben jij op zoek naar voedselveilige lijm? Dan kun je deze bestellen bij Lubribond Benelux uit Deventer. Je gebruikt deze lijm in machines in de voedingsmiddelenindustrie. Met deze lijm zorg je voor structurele verbindingen. Ook voor het bevestigen van plaatmateriaal en het afdichten van schroefdraad heeft Lubribond de oplossing. Naast voedselveilige lijm zijn wij namelijk ook specialist op diverse andere soorten lijmen, zoals polypropyleenlijm en aluminiumlijmen. Informeer naar alle mogelijkheden en wij helpen je graag.

Zoek je geschikte lijm voor in jouw voedingsmiddelenbedrijf? Neem contact met ons op

Wanneer je een bedrijf hebt in de voedingsmiddelenindustrie, is het gebruik van voedselveilige lijm zeer belangrijk. Je wilt natuurlijk wel dat je klanten zonder gevaar van je producten kunnen genieten. Wij helpen je daarom graag bij het zoeken naar de geschikte lijm. Neem dus contact met ons op via telefoonnummer 0570 – 760630.

FDA Vrijgave

Lubribond heeft een aantal producten in het pakket die een FDA vrijgave hebben of geformuleerd is om te voldoen aan de FDA regelgeving.

Potting

Twee componenten silicone

 

EU 10/2011 vrijgave

De EU vrijgave voor lijmen is nog relatief nieuw en dus zijn er nog weinig producten vrijgegeven. onze leverancier Permabond is momenteel druk aan het ontwikkelen en heeft voorlopig 1 product dat officieel voldoet aan de eisen voor een EU vrijgave.

Drinkwaterkeurmerken

Lubribond heeft een breed gamma aan anaerobe lijmen geschikt voor het afdichten van leiding of borgen van bouten en moeren met een drinkwaterkeurmerk. Daarnaast zijn er ook cyanoacrylaten (secondenlijm) en een epoxy beschikbaar met een drinkwaterkeurmerk. 

KIWA drinkwaterkeurmerk
WRAS drinkwater keurmerk

Vragen over onze producten?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Meer weten over onze producten?

Lubribond Benelux uit Deventer is al vele jaren een betrouwbare partner op het gebied van industriële lijmen en siliconen. Wij kennen onze producten als geen ander en adviseren je dan ook graag over het lijmen van aluminium. We stellen ons flexibel op en afspraak is bij ons altijd afspraak. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden wanneer je belt naar 0570 760 630 of het contactformulier invult.