Transparante lijm

 

Home » Transparante lijmen

 

Transparante en doorzichtige lijm wordt steeds meer toegepast voor het verlijmen van diverse materialen zoals bijvoorbeeld glazen meubels. Naast het al bekende glas zijn er door de sterke toename van volledig transparante kunststoffen nu steeds meer mogelijkheden om voorwerpen te beschermen of te tonen. Deze lijmen worden onder andere toegepast voor het maken van vitrines, glazen en kunststof meubels en voor vensters voor bescherming van elektronica.

 Secondenlijm:

Secondenlijm is een één component cyanoacrylaat lijm die in enkele seconden een sterk verbinding geeft op kunststof. De spleetvullende eigenschappen van deze producten zijn zeer beperkt. Secondenlijmen geven vaak een witte waas (blooming) op kunststof onderdelen om dit te voor komen heeft Permabond een aantal speciale producten ontwikkeld.

UV lijmen:

UV Lijmen zijn uitstekend geschikt voor glas-glas en glas-metaalverbindingen. Ze hebben een hoge sterkte en zijn daardoor geschikt voor dragende constructies zoals bij glazen meubelen en vitrinekasten. Voor verbindingen tussen materialen met verschillende thermische uitzetting zijn er enigszins flexibele types beschikbaar. De producten die wij leveren zijn volledig transparante, niet vergelende producten voor “onzichtbare” lijmnaden. Ook hebben we waterdunne en dikkere producten die een wat grotere speling kunnen opvullen.

Methyl Methacrylaatlijm:

Methyl Methacrylaatlijm (MMA lijm) is een 2 componenten lijm die een taaisterke verbindingen geeft. Een aantal van deze lijmen is zeer geschikt voor heldere verbindingen in bijvoorbeeld de display industrie.

 

 

 

  

  

 

 

Silicone:

Een silicone producten geven een flexibele en temperatuur bestendige verbinding. Een aantal van onze producten zijn glas helder en zeer geschikt voor het verlijmen van glas en of kunststof.

Meer weten over onze producten?

Download de product-pdf of neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden!