Nieuws

Home » Nieuws

Scott Bader en Lubribond Benelux gaan de verbinding aan.

Scott Bader Co Ltd gaat samenwerken met Lubribond Benelux om de distributie van Crestabond structurele lijmen voor industriële toepassingen binnen de Benelux te vergroten.

 

Lubribond Benelux is een jong bedrijf en heeft veel ervaring met structurele lijmen voor industriële toepassingen. In 2012 werd Lubribond Benelux onafhankelijk en heeft het zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste distributeurs van structurele lijmen en siliconen binnen de Benelux. Het assortiment is zodanig opgebouwd dat Lubribond Benelux in staat is om voor ieder structureel vraagstuk een passende lijm oplossing te bieden.  

 

Scott Bader bestaat in 2021 100 jaar, door de jaren heen is veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige Crestabond MMA structurele lijmen zonder primer.

De producten zijn in 2010 geïntroduceerd in de verhouding 1:1 en 10:1 en zijn verkrijgbaar met verschillende uithardingstijden die geschikt zijn voor diverse ondergronden, zoals composieten, thermoplastics en metalen.

 

Jonathan Stowell, commercieel directeur van Scott Bader; “We zijn erg verheugd om de samenwerking te kunnen aankondigen met Lubribond Benelux als distributeur van Crestabond binnen de Benelux. We blijven de wereldwijde structurele lijmindustrie door ontwikkelen en zien daarom uit om samen de gewaardeerde klanten nog beter van dienst te zijn”.

 

Bob Aa, Directeur van Lubribond Benelux: “De Crestabond producten zijn een goede aanvulling op ons assortiment structurele lijmen. Met onze ervaring en kennis van de lijmtechniek bieden de MMA-lijmen van Crestabond ons nieuwe kansen en mogelijkheden.

 

Over Scott Bader

Scott Bader is opgericht in 1921, en uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de chemische markt met wereldwijd 700 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk waar het beschikt over ultramoderne technische faciliteiten voor R&D, kwaliteitscontrole en applicatie ondersteuning. Met productiefaciliteiten in Europa, Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Canada, India en Zuid-Amerika is Scott Bader een vertrouwde partner met een buitengewoon goede zorg voor de klant, personeel en het milieu.

 

www.scottbader.com

Hoge temperatuur bestendige secondelijm

Permabond 825 is onze gloednieuwe secondelijm die speciaal ontwikkeld is om bestand te zijn tegen temperaturen tot 200°C. Deze lijm heeft als voordeel dat hij een uitstekende hechting heeft op kunststof, staal, diverse rubbers en aluminium. Meer informatie vindt u in de datasheet van Permabond 825.

Is dit product voor uw toepassing interessant?
Neem dan contact op met een van onze technisch adviseurs.

Neem direct contact op

Wij gaan verhuizen

Na 8 jaar hard werken zijn wij uit ons huidige pand gegroeid. Per 1 januari betrekken wij ons nieuwe onderkomen in Deventer. Ons nieuwe adres wordt:

Lubribond Benelux
Kluwerweg 9
7418 HK Deventer
Telefoon: 0570 – 760630
Fax: 0570 – 760633
Mail: verkoop@lubribond.nl

De huidige telefoonnummers blijven actief en worden doorgeschakeld. Overige gegevens blijven gelijk.
Verhuizen betekent ook veranderingen. Onze gewaardeerde collega Leo Kooij gaat van zijn welverdiende pensioen genieten. Zijn taken zullen worden overgenomen door Paul Olijhoek.Wij wensen hem veel plezier en gezondheid in de toekomst en bedanken hem voor zijn inzet en vakmanschap bij Lubribond.

Permabond 2011 – De vullende gel Secondelijm

Waar er een supersnelle uitharding nodig is en een ruimte tot 1 mm uitgevuld moet worden kan de gel secondelijm 2011 van Permabond een oplossing bieden. Met een afschuifsterkte van 20-24 MPa geeft Permabond 2011 een krachtige verbinding in 5 tot 10 seconden. Daarnaast is dit product bestand tegen temperaturen tot 120 ℃.

Wilt u dit product testen en uw toepassing bespreken neem dan moet ons contact op.

Permabond C2011 Technische datasheet

TA4611 – Het nieuwste lid in de PP/PE lijmen familie

Het lijmen van polyethyleen en polypropyleen  zonder voorbehandeling is al enkele jaren mogelijk met de TA4605 en TA4610 van Permabond. Deze lijmen zijn een dusdanig succes dat Permabond deze product lijn heeft door- ontwikkelend met als resultaat de TA4611. Deze nieuwe lijm onderscheidt zich door zijn lage viscositeit waardoor extra dunne lijmlagen te maken zijn. Naast PP en PE kunnen met deze lijmen ook andere kunststoffen worden verlijmd waarvan de oppervlakte spanning laag is.

Permabond TA4611 Technische datasheet

Permabond TA46XX serie overzichtsfolder

TA4207 de nieuwe super sterke acrylaat lijm van Permabond

Permabond TA4207 is een twee componenten acrylaatlijm die uitstekende hechting geeft op veel metalen, plastics en composieten zonder dat er veel oppervlakte behandelingen nodig zijn. Zo zijn er al diverse goede resultaten geboekt met het lijmen van PET-G en zink en zijn oxidelagen op metaal ook geen enkel probleem. De lijm “etst” door de oxidelagen heen zodat schuren in sommige gevallen niet eens nodig is. Dit geeft als voordeel dat schuursporen tot het verleden behoren.

Permabond TA4207 Technical Datasheet

Permabond TA4207 flyer

Nieuwe Momentive silicone producten voor de ruimtevaart.

Al meer dan 60 jaar is levert Momentive producten aan de ruimtevaart. Van de silicone voor de laarzen van astronauten waarmee de eerste stappen op de maan zijn gezet, het afschermen en afdichten van onderdelen in rakketten tot het verlijmen van onderdelen in satellieten. Om de extreme temperaturen en het diepe vacuüm te kunnen doorstaan heeft Momentive een aantal nieuwe producten ontwikkeld. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande folder.

Overzichtsfolder Momentive low outgas silicones

Flexibele oersterke lijmen van Parson Adhesives

Met de nieuwe 10:1 lijmen van Parson Adhesives is het maken van flexibele taaisterke verbinden een fluitje van een cent. De uitgebreide range van 10:1 producten bieden verschillende uithardingstijden met een maximale rek van 135%. Daarnaast geven deze lijmen uitstekende hechting op aluminium, staal, composieten en diverse kunststoffen. Door de hoge viscositeit en thixotrope eigenschappen kan deze lijm onder alle hoeken gebruikt worden en is schoon werken geen probleem.

Omschrijving

Verwerkingstijd

Afschuifsterkte (MPa)

Rekeigenschappen (%)

Partite 7420

4 – 6 minuten

20 – 23

110 – 135

Partite 7422

17 – 22 minuten

21 – 23

80 – 100

Partite 7425

30 – 35 minuten

20 – 22

115 – 130

 

Overzichtsfolder Parson Partite Adhesives

Permabond UV639

Permabond UV639 is een gloed nieuwe UV lijm speciaal ontwikkeld voor het lijmen van heldere materialen. Zo is de lijm geschikt voor acrylaat, ploycarbonaat en PETG. Bovendien kan deze lijm ook glas en diverse metalen lijmen. Doordat de UV639 een rek tot breuk heeft van 220% kan deze lijm zeker tegen een stootje en geeft hij een duurzame verbinding.

UV639 hard binnen enkele seconden uit door het gebruik van een UV lamp.

Wilt u dit product testen en uw toepassing bespreken neem dan moet ons contact op.

Permabond UV639 Technische datasheet