Nieuws

Home » Nieuws

Permabond 2011 – De vullende gel Secondelijm

Waar er een supersnelle uitharding nodig is en een ruimte tot 1 mm uitgevuld moet worden kan de gel secondelijm 2011 van Permabond een oplossing bieden. Met een afschuifsterkte van 20-24 MPa geeft Permabond 2011 een krachtige verbinding in 5 tot 10 seconden. Daarnaast is dit product bestand tegen temperaturen tot 120 ℃.

Wilt u dit product testen en uw toepassing bespreken neem dan moet ons contact op.

Permabond C2011 Technische datasheet

TA4611 – Het nieuwste lid in de PP/PE lijmen familie

Het lijmen van polyethyleen en polypropyleen  zonder voorbehandeling is al enkele jaren mogelijk met de TA4605 en TA4610 van Permabond. Deze lijmen zijn een dusdanig succes dat Permabond deze product lijn heeft door- ontwikkelend met als resultaat de TA4611. Deze nieuwe lijm onderscheidt zich door zijn lage viscositeit waardoor extra dunne lijmlagen te maken zijn. Naast PP en PE kunnen met deze lijmen ook andere kunststoffen worden verlijmd waarvan de oppervlakte spanning laag is.

Permabond TA4611 Technische datasheet

Permabond TA46XX serie overzichtsfolder

TA4207 de nieuwe super sterke acrylaat lijm van Permabond

Permabond TA4207 is een twee componenten acrylaatlijm die uitstekende hechting geeft op veel metalen, plastics en composieten zonder dat er veel oppervlakte behandelingen nodig zijn. Zo zijn er al diverse goede resultaten geboekt met het lijmen van PET-G en zink en zijn oxidelagen op metaal ook geen enkel probleem. De lijm “etst” door de oxidelagen heen zodat schuren in sommige gevallen niet eens nodig is. Dit geeft als voordeel dat schuursporen tot het verleden behoren.

Permabond TA4207 Technical Datasheet

Permabond TA4207 flyer

Nieuwe Momentive silicone producten voor de ruimtevaart.

Al meer dan 60 jaar is levert Momentive producten aan de ruimtevaart. Van de silicone voor de laarzen van astronauten waarmee de eerste stappen op de maan zijn gezet, het afschermen en afdichten van onderdelen in rakketten tot het verlijmen van onderdelen in satellieten. Om de extreme temperaturen en het diepe vacuüm te kunnen doorstaan heeft Momentive een aantal nieuwe producten ontwikkeld. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande folder.

Overzichtsfolder Momentive low outgas silicones

Flexibele oersterke lijmen van Parson Adhesives

Met de nieuwe 10:1 lijmen van Parson Adhesives is het maken van flexibele taaisterke verbinden een fluitje van een cent. De uitgebreide range van 10:1 producten bieden verschillende uithardingstijden met een maximale rek van 135%. Daarnaast geven deze lijmen uitstekende hechting op aluminium, staal, composieten en diverse kunststoffen. Door de hoge viscositeit en thixotrope eigenschappen kan deze lijm onder alle hoeken gebruikt worden en is schoon werken geen probleem.

Omschrijving

Verwerkingstijd

Afschuifsterkte (MPa)

Rekeigenschappen (%)

Partite 7420

4 – 6 minuten

20 – 23

110 – 135

Partite 7422

17 – 22 minuten

21 – 23

80 – 100

Partite 7425

30 – 35 minuten

20 – 22

115 – 130

 

Overzichtsfolder Parson Partite Adhesives

Lubribond Benelux sponsort Green Team Twente

Vrijdag 20 december is het contract getekend voor de sponsoring van Green Team Twente van 2019 tot 2020. Lubribond stelt haar kennis en middelen ter beschikking om ook dit jaar een prijs- winnende waterstof auto te produceren.

Samen met de studenten van het green team en de lijmen van Permabond en Parson Adhesives worden structurele verbindingen gemaakt in de body van de auto waardoor een zo licht mogelijk chassis wordt gecreëerd.

www.greenteamtwente.nl

 

Na de TIV op naar de METAVAK 2019

Met veel genoegen kunnen wij terug kijken op een succesvolle TIV 2019 te Hardenberg. Bob Aa en Bas Kuenen hebben veel nieuwe contacten gemaakt en interesse gewekt voor het lijmen met Permabond, Parson en Momentive producten. Daarnaast is een flink aantal van onze bestaande klanten geweest om de laatste zaken door te spreken.

Van 8 t/m 10 oktober staan Bob Aa en Bas Kuenen alweer op de METAVAK in Gorinchem. Dit jaar pakken we extra groot uit door deel te nemen aan het lijmplein. Op dit plein worden demo’s gegeven, en kunt op u op diverse manieren verschillende lijm verbindingen testen tot de limiet. Uiteraard nodigen wij u uit om de METAVAK en het lijmplein te bezoeken voor een technisch advies en een goed gesprek. Ons standnummer is D141

Voor een gratis toegangbewijs kunt u contact met ons opnemen via verkoop@lubribond.nl

Komt u ook naar de TIV in Hardenberg?

Van dinsdag 17 t/m Donderdag 19 september staat Lubribond Benelux weer met een stand op de TIV in Hardenberg. Ook dit jaar zullen we klaar staan voor nieuwe en oude relaties. We zullen ons lijmen en silicone programma tonen en daarnaast een nieuwe toevoeging aan ons pakket onthullen.

Bob Aa en Bas Kuenen zullen u van harte welkom heten op onze stand 420. Uw lijmvragen zullen we graag beantwoorden en in ieder geval bent u altijd welkom voor een kopje koffie of een drankje.

Wilt u een gratis toegangskaart neem dan contact met ons op via   verkoop@lubribond.nl   of 0182 760 080