De moderne verbindingsmethode voor metaal: metaallijm

Home » Metaallijm

Tegenwoordig zijn lijmen als metaallijm – bijvoorbeeld voor het verlijmen van rvs – niet meer weg te denken als alternatief voor de traditionele verbindingsmethoden, zoals solderen en lassen. Metaallijmen hebben als groot voordeel dat er geen warmte in het materiaal wordt toegevoegd, met als gevolg het kromtrekken van de constructie. Bovendien is het mogelijk om de metalen zoals rvs en aluminium met andere materialen te verlijmen en verbinden, zoals kunststoffen of composieten. Lijmen zijn ook erg geschikt voor het bevestigen van dunne platen, zoals bij gevelbeplating of afschermkappen van machines.

Soorten metaallijm

Lubribond Benelux uit Deventer levert uiteenlopende kwalitatief hoogwaardige lijmen die geschikt zijn om metaal mee te verlijmen, zoals rvs en aluminium. Een greep uit de soorten metaallijm die wij leveren:

Anaërobe lijm:
Ideale lijm voor het borgen en afdichten van schroefdraad, vastzetten van cilindrische delen zoals kogellagers. Eén-componentlijm met een temperatuurbereik tot 150°C.

Cyano-acrylaatlijmen:
Snellijm of secondelijm is de meer bekende naam als we het hebben over cyano-acrylaatlijmen. Een aantal snellijmen is speciaal ontwikkeld om metaal te lijmen. Kenmerkend is de snelle uitharding van deze technologie.

Eén-componenttwee-componenten epoxies:
Zowel één-component als twee-componenten epoxies zijn geschikt voor het verlijmen van staal, rvs en andere metalen. De epoxies vormen een structurele verbinding en zijn ruimtevullend. Veel epoxies zijn taaisterk wat betekent dat de epoxies een goede impactsterkte hebben.

Acrylaten (MMA)

Snel, sterk en flexibel zijn de kerneigenschappen van acrylaatlijmen. Zowel beschikbaar in premix- als in no-mix-systemen. Premix zijn de twee-componentsystemen in kokers. No-mix systemen zijn twee-componentsystemen waarbij de twee componenten gescheiden worden aangebracht. Doordat de uitharding en verbinding pas tot stand komt zodra de twee componenten bij elkaar komen, is het mogelijk om grote oppervlakken te verlijmen met een snelle uitharding.

Ontvang meer informatie over de lijmen uit ons aanbod

Er zijn veel soorten metaallijm geschikt om metalen zoals rvs en aluminium te verlijmen. De juiste keuze wordt uiteindelijk bepaald door de wensen en eisen van de eindgebruiker. Met onze ervaring, expertise en productkennis over metaallijm adviseren wij je deskundig en uitgebreid. Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je bereikt ons via 0570 760 630.