Metaallijmen

Lubribond levert uiteenlopende kwalitatieve lijmen die geschikt zijn om metaal mee te lijmen. Neem direct contact op

Home » Metaallijmen

De moderne verbindingsmethode voor metaal: metaallijm

Tegenwoordig zijn lijmen als metaallijm niet meer weg te denken als alternatief voor de traditionele verbindingsmethoden, zoals solderen en lassen. Metaallijmen hebben als groot voordeel dat er geen warmte in het materiaal wordt toegevoegd met als gevolg het kromtrekken van de constructie. Bovendien is het mogelijk om de metalen met andere materialen te verbinden, zoals kunststoffen of composieten. Lijmen zijn ook erg geschikt voor het bevestigen van dunne plaat, zoals bij gevelbeplating of afschermkappen bij machines.

Direct uw metaallijmen bestellen?

Soorten metaallijm

Lubribond Benelux in Reeuwijk levert uiteenlopende kwalitatieve lijmen die geschikt zijn om metaal mee te lijmen. Een greep uit de soorten lijm die wij leveren:

  • Anaërobe lijm
    Ideale lijm voor het borgen en afdichten van schroefdraad, vastzetten van cilindrische delen zoals kogellagers. 1-componentlijm met een temperatuurbereik tot 150 graden.
  • Cyano-acrylaatlijmen
    Snellijm of secondelijm is de meer bekende naam als we het hebben over cyano-acrylaat lijmen. Een aantal snellijmen zijn speciaal ontwikkeld om metaal te lijmen. Kenmerkend is de snelle uitharding van deze technologie.
  • 1 component & 2 componenten epoxies
    Zowel één componenten als twee componenten epoxies zijn geschikt voor het lijmen van staal, rvs en andere metalen. De epoxies vormen een structurele verbinding, epoxies zijn ruimtevullend en licht flexibel. Veel epoxies zijn taaisterk.
  • Acrylaten Snel, sterk en flexibel zijn de kerneigenschappen van acrylaatlijmen. Zowel beschikbaar in premix als no-mix systemen. Premix zijn de 2-component systemen in kokers. No-mix systemen zijn 2-component systemen waarbij de 2 componenten gescheiden worden aangebracht. Doordat de uitharding en verbinding pas tot stand komt zodra de twee componenten bij elkaar komen, is het mogelijk om grote oppervlakken te verlijmen met een snelle uitharding.

Meer weten over metaallijm?

Er zijn veel lijmen geschikt om metalen te lijmen. De juiste keuze wordt uiteindelijk bepaald door de wensen en eisen van de eindgebruiker. Met onze ervaring, expertise en productkennis over metaallijm adviseren wij je uitstekend. Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder. Je bereikt ons via 0570 760 630.

Meer weten over onze toepassingen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden!