Hittebestendige lijmen

Neem direct contact op

Home » Hittebestendige lijmen

Lubribond Benelux te Reeuwijk heeft uiteenlopende mogelijkheden om materialen die blootgesteld worden aan hoge temperatuur te lijmen met hittebestendige lijm. In ons assortiment vind je diverse metaal lijmen, hittebestendige lijmen en transparante lijmen. Als specialist in industriële lijmen en siliconen vind je bij ons alle benodigdheden producten voor het lijmen van al je materialen.

Direct uw hittebestendige lijmen bestellen?

Soorten hittebestendige lijmen

  • Eén component lijm: hittebestendig tot 250 °C, uitharden in de oven
  • Twee component epoxies: hittebestendig tot 230°, uitharden bij kamertemperatuur voor hanteerbare sterkte, voor eindsterkte postcure in de oven noodzakelijk
  • Acrylaatlijmen: zowel mix als no-mix systemen beschikbaar. Gebruikstemperatuur maximaal 200 graden, sommige producten ook geschikt voor poedercoat processen.
  • Cyano-acrylaatlijmen ( secondenlijmen ): een component lijmen, supersnel. Beperkte spleetvulling. Hittebestendig tot 200°C met postcure in de oven maximaal 250°C
  • RTV siliconen: normale gebruikstemperatuur maximaal 204°C, sommige producten continue belastbaar op 260 °C en kortstondig op 315°C.

Gebruikstemperaturen voor cyano acrylaatlijmen en epoxy lijmen

De gebruikstemperaturen voor zowel cyano acrylaatlijmen als epoxy lijmen zijn ongeveer 80 tot 90 graden. Dit betekent dat de toepassingen hiermee worden beperkt. Zowel met Permabond epoxy lijmen, acrylaatlijmen en speciale secondelijmen als met Momentive hittebestendige siliconen lijm kunnen we vaak een oplossing bieden. Naast de standaard oplossingen kunnen we vaak ook nog specials aanbieden.

Meer weten over de mogelijkheden met onze hittebestendige lijm?

Lubribond Benelux is een ervaren, bekwame en betrouwbare partner op het gebied van industriële lijmen en siliconen. Wij kennen onze producten als geen ander en kunnen je van professioneel advies voorzien. Voor elke situatie en wens hebben wij een oplossing. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden en onze lijm producten. Neem contact met ons op door te bellen naar 0570 760 630 dan kijken we graag samen met je naar een gepaste oplossing.

Meer weten over onze toepassingen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden!