Hittebestendige lijm

 

 

Home » Hittebestendige lijmen

 

Lubribond Benelux te Deventer biedt uiteenlopende mogelijkheden om materialen die blootgesteld worden aan hoge temperaturen te lijmen met hittebestendige lijm. In ons assortiment vind je diverse (transparante) lijmen die hittebestendig zijn en die onder meer gebruikt kunnen worden voor het verlijmen van metaal. Als specialist in industriële lijmen en siliconen bieden wij alle benodigdheden en producten aan voor het lijmen van al je materialen.

Soorten hittebestendige lijm

  • Eén-component lijm: hittebestendige lijm tot 250°C, uitharden in de oven
  • Twee-component epoxies: hittebestendig tot 230°C, uitharden bij kamertemperatuur voor hanteerbare sterkte, bijvoorbeeld bij het lijmen van metaal. Voor de eindsterkte is post-cure in de oven noodzakelijk.
  • Acrylaatlijmen: zowel mix- als no-mix-systemen beschikbaar. Gebruikstemperatuur maximaal 200°C, sommige producten ook geschikt voor poedercoatprocessen.
  • Cyano-acrylaatlijmen (secondelijmen): één-component lijmen, supersnel. Beperkte spleetvulling. Hittebestendige lijm tot 200°C met post-cure in de oven maximaal 250°C
  • RTV-siliconen: normale gebruikstemperatuur maximaal 204°C, sommige producten continu belastbaar op 260°C en kortstondig op 315°C.

Hitte bestendige lijmen:


 

Methyl Methacrylaatlijm

Deze lijmen harden uit bij kamertemperatuur en zijn zeer geschikt voor plaatwerk en constructies. Deze lijmen geven een flexibele verbinding en zijn bestendig tegen een poedercoatproces.

Twee componenten epoxy lijm

Er zijn een aantal twee componenten epoxies die bestand zijn tegen hoge temperaturen tot 230 graden met pieken van 300 graden. Voor een hoge temperatuurbestendigheid moet de lijm wel een post cure ondergaan. 

Anaerobe lijm

Deze 1 component lijmen die zeer geschikt is voor draadverbindingen. Deze lijmen kunnen dus gebruikt worden voor borgmiddel voor bouten en moeren, vloeibare pakking of het afdichten van leidingen. De volgende producten zijn zeer geschikt voor hoge temperatuur verbindingen:

Eén component epoxy

Deze lijm is een uitharden uit in verhoogde temperatuur en is zeer geschikt voor grootschalige producties. Deze lijm kan onder andere gebruikt worden in plaatwerk en constructies die gepoedercoat moeten worden.

 

Silicone

Siliconen hebben een grote temperatuurbestendigheid, standaard kunnen de Momentive siliconen producten al tegen 240­°C. Dit maken de producten van Momentive zeer geschikt voor toepassingen in de elektronica industrie.

Vragen over onze producten?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Gebruikstemperaturen voor cyano-acrylaatlijmen en epoxylijmen

De gebruikstemperaturen voor zowel cyano-acrylaatlijmen als epoxylijmen zijn ongeveer 80°C tot 90°C. Dit betekent dat de toepassingen hiermee worden beperkt. Met zowel Permabond epoxylijmen, acrylaatlijmen en speciale secondelijmen als Momentive hittebestendige siliconenlijm bieden we vaak oplossingen. Naast de standaard oplossingen, bijvoorbeeld om metaal te lijmen met lijm die hittebestendig is, kunnen we vaak ook nog specials aanbieden.

Vraag naar meer informatie over onze producten

Lubribond Benelux uit Deventer is een ervaren, bekwame en betrouwbare partner op het gebied van industriële lijmen en siliconen. Wij kennen onze producten als geen ander en kunnen je van professioneel advies voorzien, bijvoorbeeld om metaal te lijmen met lijm die hittebestendig is. Voor elke situatie en wens hebben wij een oplossing. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden en onze lijmproducten. Neem contact met ons op door te bellen naar 0570 760 630.

Wij helpen je graag verder!

Lubribond Benelux uit Deventer is al vele jaren een betrouwbare partner op het gebied van industriële lijmen en siliconen. Wij kennen onze producten als geen ander en adviseren je dan ook graag over het lijmen van aluminium. We stellen ons flexibel op en afspraak is bij ons altijd afspraak. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden wanneer je belt naar 0570 760 630 of het contactformulier invult.