Hittebestendige lijm

Neem direct contact op

Home » Hittebestendige lijmen

Lubribond Benelux te Deventer biedt uiteenlopende mogelijkheden om materialen die blootgesteld worden aan hoge temperaturen te lijmen met hittebestendige lijm. In ons assortiment vind je diverse (transparante) lijmen die hittebestendig zijn en die onder meer gebruikt kunnen worden voor het verlijmen van metaal. Als specialist in industriële lijmen en siliconen bieden wij alle benodigdheden en producten aan voor het lijmen van al je materialen.

Direct uw hittebestendige lijmen bestellen?

Soorten hittebestendige lijm

  • Eén-component lijm: hittebestendige lijm tot 250°C, uitharden in de oven
  • Twee-component epoxies: hittebestendig tot 230°C, uitharden bij kamertemperatuur voor hanteerbare sterkte, bijvoorbeeld bij het lijmen van metaal. Voor de eindsterkte is post-cure in de oven noodzakelijk.
  • Acrylaatlijmen: zowel mix- als no-mix-systemen beschikbaar. Gebruikstemperatuur maximaal 200°C, sommige producten ook geschikt voor poedercoatprocessen.
  • Cyano-acrylaatlijmen (secondelijmen): één-component lijmen, supersnel. Beperkte spleetvulling. Hittebestendige lijm tot 200°C met post-cure in de oven maximaal 250°C
  • RTV-siliconen: normale gebruikstemperatuur maximaal 204°C, sommige producten continu belastbaar op 260°C en kortstondig op 315°C.

Gebruikstemperaturen voor cyano-acrylaatlijmen en epoxylijmen

De gebruikstemperaturen voor zowel cyano-acrylaatlijmen als epoxylijmen zijn ongeveer 80°C tot 90°C. Dit betekent dat de toepassingen hiermee worden beperkt. Met zowel Permabond epoxylijmen, acrylaatlijmen en speciale secondelijmen als Momentive hittebestendige siliconenlijm bieden we vaak oplossingen. Naast de standaard oplossingen, bijvoorbeeld om metaal te lijmen met lijm die hittebestendig is, kunnen we vaak ook nog specials aanbieden.

Vraag naar meer informatie over onze producten

Lubribond Benelux uit Deventer is een ervaren, bekwame en betrouwbare partner op het gebied van industriële lijmen en siliconen. Wij kennen onze producten als geen ander en kunnen je van professioneel advies voorzien, bijvoorbeeld om metaal te lijmen met lijm die hittebestendig is. Voor elke situatie en wens hebben wij een oplossing. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden en onze lijmproducten. Neem contact met ons op door te bellen naar 0570 760 630.

Meer weten over onze toepassingen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden!