Home » Epoxies 1-component

Permabond één-component epoxylijm is geschikt voor de verlijming van zeer veel materiaalsoorten zoals metalen, composieten, keramiek, en zelf sommige kunststoffen. Eénmaal uitgehard ontstaat een zeer sterke structurele verbinding. Permabond heeft voor de verlijmingen van niet hittebestendige materialen zoals kunststoffen speciale lijmen ontwikkeld die ook bij lagere temperaturen uitgehard kunnen worden.

Permabond één-component epoxylijm

Deze lijmen zijn zowel mechanisch als chemisch zeer sterk. Ook kunnen ze op hogere temperaturen worden belast. Eén-component epoxylijm is zeer geschikt voor mechanisch of chemisch zwaar belaste toepassingen. Ook zijn deze lijmen hittebestendig. De lijmen kunnen soldeer, las en popnagel-verbindingen vervangen en productiekosten aanzienlijk verlagen. Bovendien kunnen twee verschillende materiaalsoorten met elkaar worden verbonden. Een bekende toepassing is de verlijming van eindplaten en buizen van warmtewisselaars. Uit onderzoek blijkt dat deze duurzamer zijn dan gesoldeerde warmtewisselaars.

Direct uw Epoxies 1-componentlijm bestellen?

Verpakking van epoxylijm

Permabond één-component epoxy lijmen zijn leverbaar in kokers, geschikt voor verwerking met een kitpistool. Er zijn ook grotere verpakkingen leverbaar die met een doseerapparaat verwerkt kunnen worden. De lijmen harden zeer snel uit door verwarming. In het algemeen wordt de lijm in de oven uitgehard. Uitharding door middel van inductie, infrarood of een hete lucht pistool is ook mogelijk. Door de hoge sterkte van de lijmverbinding, het verdelen van de spanning over een groter oppervlak en het vermogen om ongelijksoortige materialen te verbinden, maken dat zeer veel verbindingen mogelijk zijn. Door deze keuzevrijheid zijn lichtere, sterkere en gladdere constructies mogelijk.

Neem contact op bij interesse

Geïnteresseerd in epoxylijm van Lubribond Benelux uit Reeuwijk? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0182 760 080. Je vindt bij ons ook Permabond 2 componenten epoxy.

Meer weten over onze producten?

Download de product-pdf of neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden!