Dingen voor huis-, tuin- en keukengebruik, speelgoed, elektrische apparatuur, onderdelen voor automotive, machinebouw en installatietechniek: je kunt het zo gek niet bedenken of er is kunststof in verwerkt. Kunststof is licht van gewicht, sterk, roest niet en het is relatief eenvoudig te verwerken in de meest gedetailleerde vorm en op ieder afwerkingsniveau. Ook 3D geprinte kunststofproducten zijn tegenwoordig flink in opkomst. Voor het verlijmen van kunststof heeft Lubribond Benelux een aantal speciale Permabond producten voor professioneel gebruik in haar assortiment. In dit artikel zetten wij de diverse Permabond kunststof-, polycarbonaat- en acrylaatlijmen op een rijtje.

Grote diversiteit in kunststoffen

Bij het noemen van alle voordelen van de verschillende kunststoffen die voor van alles en nog wat worden toegepast, kunnen we bij het kiezen van de meest geschikte kunststoflijm niet om een aantal nadelige eigenschappen heen. Zo laten de meeste kunststofsoorten zich vanwege hun harde en gladde oppervlak niet eenvoudig verlijmen. Daarnaast spelen een complexe geometrie (veel hoekjes en kantjes) en de beperkte dikte van kunststof onderdelen ook een belangrijke rol bij zowel de voorbewerking als het lijmproces. Een beperkt lijmoppervlak in een afwijkende vorm, bestaande uit een gladde en harde structuur, vraagt om Permabond lijm die daar tegen bestand is. Wij zetten de meest gebruikte transparante kunststoflijmen uit ons assortiment even op een rijtje.

 • Secondelijm

  Secondelijm is een één-component cyanoacrylaat lijm die in enkele seconden een sterk verbinding geeft op kunststof. De spleet-vullende eigenschappen van deze producten zijn beperkt, dat is bij de lijmkeuze wel iets om goed rekening mee te houden. Secondelijmen geven vaak een witte waas (blooming) op kunststof onderdelen. Om dit te voorkomen heeft Permabond een aantal speciale producten ontwikkeld.

 • UV lijmen

  UV lijmen zijn uitstekend geschikt voor onderlinge verbindingen tussen kunststof, metaal en glas. De Permabond UV-lijmen hebben een hoge sterkte en zijn daardoor ook prima geschikt voor dragende constructies, zoals bij meubelen en vitrinekasten. Voor verbindingen tussen materialen met verschillende thermische uitzetting zijn er enigszins flexibele types beschikbaar. De UV lijmen die wij leveren zijn volledig transparante, niet vergelend en ze zorgen voor ‘onzichtbare’ lijmnaden. Tevens hebben we waterdunne en dikkere producten die een wat grotere speling kunnen opvullen.

 • Methylmethacrylaatlijm

  Methylmethacrylaatlijm (MMA lijm) is een twee-componenten lijm die een taaisterke verbinding geeft. Een aantal van deze acrylaatlijmen zijn zeer geschikt voor heldere verbindingen en wordt daarom vaak toegepast in bijvoorbeeld de display-industrie.

 • Silicone

  Silicone lijmen geven een flexibele en temperatuurbestendige verbinding. Een aantal van onze vloeibare siliconen zijn glashelder en zeer geschikt voor het verlijmen van glas en of kunststof.

 • Polypropyleen- en Polyethyleen lijmen

  Naast de bovengenoemde transparante lijmsoorten heeft Permabond met de TA-serie ook professionele producten voor het verlijmen van speciale kunststofsoorten zoals polypropyleen en polyethyleen.

 

Lubribond kunststof lijmen: vast en zeker!

Voor ieder vraagstuk over het toepassen van industriële lijmen en siliconen vind je bij Lubribond Benelux een passend antwoord. Naast leverancier van professionele producten zijn wij ook graag een kennisleverancier voor deskundig advies en het bedenken van de beste oplossingen. Neem voor meer informatie over het lijmen van kunststof of over andere producten contact met ons op.