Anaërobe Lijmen

Anaërobe producten harden uit indien aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: afsluiten van de zuurstof en dus van lucht en contact met metaal-ionen zoals ijzer en koperionen.

Download product PDF Of neem direct contact op

Home » Anaërobe Lijmen

De metaal-ionen dienen als katalysator. Bijvoorbeeld: indien een anaëroob borgingsproduct op de draad van een bout- moerverbinding wordt aangebracht en de moer wordt aangedraaid hardt de vloeistof uit tot een kunststof die een goede hechting geeft aan metaal. Doordat de ruimte in de draad wordt opgevuld, trilt de moer niet meer los van de bout.

De toepassingen van anaërobe producten zijn zeer divers. Permabond levert een zeer uitgebreid gamma, afhankelijk van de eisen zijn er zeer dunne, capillaire producten die in de schroefdraad kruipen, normale en viskeuzere ( dikkere ) producten die meer speling kunnen opvullen, pasta-achtige producten voor vlakke pakkingen en producten voor hogere temperaturen. ( tot 230 °C ) Met één product wordt een afdichting, verlijming en borging bereikt. Veel producten kunnen voor meerdere toepassingen worden gebruikt, met slechts 9 producten kan 90 % van alle toepassingen worden opgelost.

Verlijmen lagers, bussen en splines

Permabond levert een range producten voor verlijmen van cylindrische delen. De keuze is o.a. afhankelijk van de speling, gebruikstemperatuur en materiaalsoort. Permabond high performance producten zorgen voor een 100 % contactoppervlak, dit in tegenstelling tot een mechanische bevestiging waar vaak maar sprake is van een 20 % contact. Het resultaat is dat krachten veel beter worden opgenomen en bovendien krimppassingen vaak niet nodig zijn. Een keuze uit het uitgebreide leveringsprogramma: Permabond A 1046, universeel, hardt goed uit op staal en messing, maar ook op niet reactieve materialen zoals RVS en Aluminium. Permabond A 118, universeel, voor wat kleinere spelingen. Permabond F 200 en F 201, taaisterke producten, zeer geschikt voor sterk trillende verbindingen.

Afdichten leidingen en draadverbindingen

Al jarenlang is Permabond samen met Lubribond Benelux een zeer sterke speler in de installatiewereld. De producten zijn zeer goed ingevoerd bij de Nederlandse loodgieter en verwarmingsspecialist. Permabond levert producten die thixotroop zijn, dus niet druppelen, indien gewenst lang nastelbaar blijven of juist snel uitharden en moeilijk of juist makkelijk losneembaar zijn. Sommige producten kunnen na korte tijd al worden afgeperst ( instant seal ) Permabond A 131 ( met Gastec en Kiwa keur ) voor algemeen installatiewerk Permabond A 1044 voor wat grotere verbindingen of verbindingen die sneller moeten uitharden. Permabond HH131 geschikt voor hogere temperaturen tot 230 °C. Permabond A1046, A140 of MH 052 indien een DVGW keur vereist is. Permabond MH052 indien een BAM keur voor zuurstofleidingen is vereist.

Schroefdraden borgen

Permabond anaërobe borgingsproducten zijn een economische snelle oplossing tegen het lostrillen van bouten en moeren. Corrosie in de verbinding wordt voorkomen. Voorts kunnen ze ongewenst losdraaien van deze verbindingen voorkomen bij bijvoorbeeld vandalisme en diefstal van onderdelen. Het gebruik van borgmoeren, dubbele moeren en veerringen is niet meer nodig. Permabond heeft een uitgebreid gamma, de keuze is o.a afhankelijk van de speling, materiaalsoort, gewenste sterkte en temperatuurbelasting.

Permabond A 1042, voor algemeen gebruik op stalen en messing verbindingen. Het product is echter ook zeer geschikt voor niet-reactieve materialen zoals RVS, aluminium, zink en nikkel. Permabond A113 voor kleinere spelingen en gemiddelde sterkte Permabond A118 voor kleinere spelingen en grotere sterkte Permabond HH131 voor hogere temperaturen.

Vlakke afdichtingen zoals flenzen en deksels

Permabond producten voor vlakke afdichtingen vormen pakkingen uit de tube. Met deze producten is het op voorraad houden van veel pakkingsoorten en afmetingen niet meer nodig Corrosie op de contactvlakken wordt voorkomen. Natrekken van de boutverbindingen is nite meer nodig. Na uitharden is een flexibele, losneembare verbinding ontstaan die bovendien tegen zeer veel chemische stoffen bestand is. Veel gebruikte producten in deze range zijn:

Permabond LH 197, universeel, flexibel, helgroen
Permabond A 136, rood, pasta
Permabond MH196 en MH 197 hittebestendig tot 200 °C.

Meer weten over onze producten?

Download de product-pdf of neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden!