Aluminium lijm

 

Home » Aluminium lijmen

Aluminium laat zich goed lijmen. Dit geldt voor zowel verbindingen van aluminium op aluminium als verbindingen met andere materialen. Bij het lijmen van aluminium is er een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Met name de voorbehandeling is belangrijk om goede resultaten te krijgen. Lubribond Benelux uit Deventer heeft jarenlange ervaring met uiteenlopende soorten lijmen voor aluminium en heeft altijd het product beschikbaar dat past bij jouw wensen en situatie.

Aluminium lijmen wordt breed toegepast

Het lijmen van aluminium wordt steeds meer toegepast in de industrie en aluminiumlijmen krijgen steeds meer toepassingen in de bouw. Bekend is het lijmen van vliegtuigonderdelen, maar ook in de minder hightech-industrie wordt steeds meer gelijmd. Typische toepassingen zijn te vinden bij het produceren en repareren van warmtewisselaars, lijmen van plaatmateriaal en gevelbeplating, lichtgewicht onderdelen in de automotive sector, maritieme sector en overige machine en apparaten uit de bouw.

Aluminium lijmproducten

Lubribond Benelux biedt een grote verscheidenheid aan lijmen en siliconen aan voor het verlijmen van aluminium.

  • Anaerobe lijmen: een componentlijm, zeer geschikt voor cilindrische verbindingen en schroefdraadverbindingen.
  • Eén-component-epoxylijm: uitharden in de oven, taaisterk, goede temperatuurbestendigheid, geschikt voor veel materialen, ook voor sommige kunststoffen.
  • Twee-component-epoxylijm: uitharden bij kamertemperatuur, diverse uithardingssnelheden, taaisterk en duurzaam.
  • Acrylaatlijmen: zowel mix- als no-mix-systemen beschikbaar. Snelle uitharding, flexibel en ook geschikt voor veel kunststoffen.
  • RTV-siliconen: hoog temperatuurbereik, zeer flexibel en goede chemische bestendigheid.

Lijmsystemen die geschikt zijn voor aluminium:


 

Methyl Methacrylaatlijm

Deze lijmen harden uit bij kamertemperatuur en zijn zeer geschikt voor plaatwerk en constructies. Deze lijmen geven een flexibele verbinding en zijn bestendig tegen een poedercoatproces.

Twee componenten epoxylijm

Deze lijmen harden uit bij kamertemperatuur en zijn zeer geschikt voor plaatwerk en constructies. Twee componenten epoxy is taaisterk, duurzaam en zijn beschikbaar in diverse uithardingssnelheden.

Anaerobe lijm

Deze lijmen 1 component lijm die zeer geschikt is voor draadverbindingen. Deze lijmen kunnen dus gebruikt worden voor borgmiddel voor bouten en moeren, vloeibare pakking of het afdichten van leidingen. De volgende producten zijn zeer geschikt voor aluminium:

Eén component epoxy

Deze lijm hard uit op verhoogde temperatuur van 100 tot 180°C en is zeer geschikt voor grootschalige producties. Deze lijm kan onder andere gebruikt worden in plaatwerk en constructies die gepoedercoat moeten worden.

 

Vragen over onze producten?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Wij helpen je graag verder!

Lubribond Benelux uit Deventer is al vele jaren een betrouwbare partner op het gebied van industriële lijmen en siliconen. Wij kennen onze producten als geen ander en adviseren je dan ook graag over het lijmen van aluminium. We stellen ons flexibel op en afspraak is bij ons altijd afspraak. Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden wanneer je belt naar 0570 760 630 of het contactformulier invult.